Tips och råd

Snabbfakta om behandling med produkten Hemor*Rite. Klicka runt på våra sidor och se på filmerna för mer information. Finner du inga svar på dina frågor kontaktar du oss via mejl och vi svarar så fort vi kan.

Behandling

Vad är Hemor*Rite?

Hemor*Rite är en kryoterapi enhet som fungerar genom nerkylning direkt på hemorrojderna. Den är anatomiskt utformad för enkel användning, helt substansfri, och är bevisat effektiv för att minska smärta, klåda och blödning i samband med hemorrojder.

Hur behandlar Hemor*Rite?

Hemor*Rite fungerar genom kylbehandling av hemorrojderna i och kring analöppningen. Hemorrojder är inflammerade vener i den anala vävnaden, och vid nedkylning drar hemorrojderna ihop sig. Vid sammandragningen minskar blodflödet, det blir en mindre blödning, minskar i storlek och du upplever mindre smärta.

Hur använder jag Hemor*Rite?

Först, placera enheten i frysen och låt den bli kall, i minst tre timmar. När du är redo att börja behandlingen, ta enheten från frysen, och lägg dig ner på en jämn, behaglig yta. Ligg på sidan, böj knäna mot bröstet, och framhäv hemorrojderna. Vid yttre hemorrojder, placera den platta botten mot området och håll försiktig. Vid inre hemorrojder, häll ett par droppar med det tillhörande glidmedlet på toppen av enheten. För försiktigt in toppen i anus och för in hela enheten. Håll kvar enheten för den 8 minuter korta behandlingen. När du är klar, ta bort enheten och tvätta den med tvål och vatten. Lägg den i sanitetsboxen och förvara i frysen till nästa behandling.

Vilka typer av hemorrojder behandla Hemor*Rite?

Enheten används för att behandla både inre hemorrojder som förekommer i ändtarmen och yttre hemorrojder vid anus. Dessutom hjälper Hemor*Rite inre hemorrojder från att tränga ut genom anus.

Effekt vid Hemor*Rite behandling

Efter behandlingen kan effekten vara upp till 8-10 timmar. Lindringseffekten är individuell beroende på var hemorrojden sitter, vilken fas och hur inflammerad den är. När hemorrojderna är stora, avancerade eller komplicerade kan du behöva använda Hemor*Rite enheten oftare. Vi rekommenderar fyra gånger per dag de inledande dagarna, men den kan användas oftare än så för att få smärtan under kontroll.

Hur länge behandlar jag med Hemor*Rite?

Hemor*Rite enheten bör vara i kontakt med hemorrojderna i minst 8 minuter så att kryoterapi-behandlingen får tillräckligt med tid för att minska storleken på hemorrojderna. Normalt två behandlingar per dag i 10-14 dagar. Du kan använda Hemor*Rite enheten varje dag i upp till 6 månader efter den första behandlingen, ingen annan produkt tillåter detta.

Hur många gånger per dag kan jag använda Hemor*Rite?

Du bör använda Hemor*Rite enheten för behandling av dina hemorrojder två gånger per dag, morgon och kväll. Vid allvarliga fall kan du använda enheten mer frekvent, fyra gånger per dag de första behandlingsdagarna. Efter 10-14 dagar bör du använda enheten varannan dag för att förhindra att hemorrojderna återkommer eller när du upplever symptom.

Hur snabbt lindrar Hemor*Rite smärta?

Hemor*Rite terapi lindrar smärta direkt efter första behandlingen. Lättnaden är relativt omedelbar jämfört med andra metoder, men detta kan vara en individuell upplevelse som beror på typ, storlek och hur länge hemorrojdsymptomen har varit obehandlade.

Hur är Hemor*Rite jämfört med andra hemorrojder behandlingar?

Hemor*Rite är ett alternativ till dagens salvor och stolpiller. Hemor*Rite är en substansfri, hygienisk och säker behandling utan biverkningar. Hemor*Rite behandlar bara det utsatta området och inte kringliggande vävnader, vilket salvor och stolspiller gör då kroppen tar upp aktiva substanser i blodet. Hemor*Rite behandlar både inre och yttre hemorrojder samtidigt, vilket ingen annan produkt kan. Den är mer ekonomisk, då du kan använda varje Hemor*Rite enhet i 6 månader efter din första behandling, ingen annan produkt tillåter detta.

Vilket resultat kan jag förvänta mig från Hemor*Rite?

Du kan förvänta dig omedelbar lindring från din hemorrojd smärta. Hur länge smärtlindringen varar beror på var hemorrojden sitter, vilken fas och hur inflammerad den är.
Vid långt gångna hemorrojder kan du inte förvänta att lättnaden ska vara lika länge och i dessa fall kan du använda enheten så ofta du vill eller när du upplever smärta.

Produkt

Är Hemor*Rite säker?

Hemor*Rite är medicinskt godkänd och helt säker att använda eftersom den inte innehåller några substanser. Att använda Hemor*Rite kan jämföras med nedkylning med en kall isbit. Enheten är tillverkad av en speciell kirurgisk plast som är anatomiskt utformad och enbart behandlar det utsatta området. Med Hemor*Rite slipper du även över- och underdosering som är relativt vanligt vid bruk av salva.

Vilka biverkningar kan jag uppleva från Hemor*Rite?

Det finns inga kända biverkningar vid behandling med Hemor*Rite. Hemor*Rite är inte en medicin. En av de unika fördelarna med enheten är att den kan behandla hemorrojder utan substanser, krämer eller smärtsam kirurgi.

Ska någon undvika att använda Hemor*Rite?

Hemor*Rite är säker att användas av alla. Hemor*Rite har inga kända biverkningar. Även de som har analfissurer kommer att tycka att enheten hjälper deras smärta eftersom kylan minskar blodflödet till den skadade vävnaden.

Är Hemor*Rite enheten utformad för att hjälpa mot hemorrojder?

Hemor*Rite har en perfekt formad kontur för att bäst passa formen på analvävnaden och rektum. Den är anatomiskt designad för hemorrojdbehandling och den smala spetsen med sin bas kan behandla både inre och yttre hemorrojder. Enhetens platta botten hjälper till att leda kylan till den omgivande vävnaden och kyler då även yttre hemorrojderna.

Vad är Hemor*Rite gjord av?

Hemor*Rite är gjord av kirurgisk plast och kan användas ett obegränsat antal gånger i upp till sex månader. Med ordentlig rengöring och förvaring är Hemor*Rite en mycket hygienisk behandling med noll biverkningar.

Hållbarhet på produkten?

Enheten har FDA godkänts för ett obegränsat antal användningstillfällen i upp till sex månader efter det första behandlingstillfälle. Detta innebär att den bör bytas efter sex månader för att bibehålla sin terapeutiska funktion. Det är längre än någon annan produkt på marknaden.

Vem har godkänt produkten Hemor*Rite?

Hemor*Rite är godkänd som en medicinsk enhet i fall av inre och yttre hemorrojder, av Food and Drug Administration (FDA) i USA. Den har testats grundligt av tillsynsmyndigheter och de har godkänt att produkten kan säljas utan recept och direkt till kund (OTC). Den är även CE-märkt enligt europeiska standarder.

Hur kan Hemor*Rite hjälpa mig förebygga hemorrojder?

När du har hemorrojd problemen under kontroll, kan du använda enheten varannan dag, eller när du upplever symtom för att hålla venerna i anus och rektum från svullnad. Genom regelbundet användande av enheten, kan du förhindra hemorrojder från att blossa upp igen.

Svar på kundfrågor