Användarvillkor

1. Omfattning

För alla beställningar via vår webbshop gäller följande villkor. Våra villkor gäller endast för kunder i Sverige

2. Avtalsslutande part, ingående av kontrakt

Köpavtalet ingås med Palliance AB. Handel på vår webbplats är mellan dig som kund och:
Palliance AB
Org nr. 556879-0587
Solna Business Park
Svetsarevägen 15
17141 Solna
Sverige

Genom att placera produkterna i nätbutiken gör vi ett erbjudande om att ingå ett avtal för dessa varor. Du kan oförpliktande lägga till våra produkter i kundvagnen och när som helst korrigera din beställning innan du skickar din bindande beställning. Kontraktet ingås vid att acceptera varorna i kundvagnen genom att klicka på beställ-knappen. Omedelbar efter du skickat beställningen får du en bekräftelse via e-post.

3. Kontraktsspråk, kontraktslagring

Språket tillgängligt för kontraktet är svenska.

Vi sparar texten och skickar beställningsuppgifter och våra villkor via e-post.

4. Leveransvillkor

Förutom de angivna produktpriserna tilläggs fraktkostnader. Du kan läsa mer om fraktkostnader på produktsidorna och under leveransvillkor. Vi levererar endast i transit. Hämtning av varan är tyvärr inte möjlig.

5. Betalning

I vår butk kan du alltid använda följande betalningsmetoder:

Kreditkort (Stripe)

Genom att skicka ordern skickar du även in kreditkortsdata till oss samtidigt.

Efter din legitimitet som en legitim korthållare begär vi din kreditkortsutgivare, omedelbart efter beställningen, att initiera betalningstransaktionen. Betalningstransaktionen utförs automatiskt av kreditkortsföretaget och debiteras på ditt kort.

PayPal

I orderprocessen kommer du att dirigeras till webbplatsen för onlineleverantören PayPal. För att betala fakturabeloppet via PayPal måste du vara registrerad där eller registrera dig först, legitimera med din åtkomstdata och bekräfta betalningsordern till oss. Efter beställning i affären begär vi PayPal att initierabetalningstransaktionen. Betalningstransaktionen utförs automatiskt av PayPal omedelbart därefter. Ytterligare information finns underbeställningsprocessen.

6. Äganderätt till varorna

Varorna förblir vår egendom tills full betalning skett.

7. Transportskador

Om varor levereras med uppenbar transportskada, vänligen bekräfta sådana fel så snart som möjligt till leverantören och kontakta oss omedelbart. Underlåtenhet att lämna in ett klagomål eller en kontakt har inga konsekvenser för dina reklamationskrav och deras verkställighet, särskilt dina garantirättigheter. Men det hjälper oss att hävda våra egna fordringar mot transportören eller transportförsäkringen.

8. Reklamation och Garantier

Du har reklamationsrätt på alla produkter enligt Svensk köplag. För att använda dig av reklamationsrätten skall du kontakta oss. Då kan vi värdera om det räcker med att du sänder in en bild av produkten/felet eller om varan skall returneras. Du kan kontakta vår kundtjänst för frågor och klagomål på vardagar från 09:00 till 15:00 på telefonnummer 08287500 eller via e-post produkt@palliance.se

9. Ansvar

Vi är alltid ansvariga för fordringar på grund av skador som orsakats av oss, eller våra juridiska representater, vid skada på liv, kropp eller hälsa, vid avsiktligt eller grovt oaktsamhetsbrott, så långt som överenskommet, eller så långt som produktansvarslagen öppnar för det.För brott mot betydliga avtalsförpliktelser (så kallade kardinalskyldigheter) är ansvaret begränsat till den skada som kan förutses vid tidpunkten för kontraktets ingående, eller vilket normalt kan förväntas förekomma. I övrigt utesluts skadeståndsanspråk.

10. Tvistlösning

Europeiska kommissionen tillhandahåller en plattform för tvistlösning (OS), tillgänglig här: https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Palliance följer normalt Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer i en eventuell tvist gällande reklamationer, vi är inte skyldiga att delta i ett tvistlösningsförfarande inför en konsumentskiljedom. Villkoren skapades med TrustedShops i samarbete med advokaterna Wilde Beuger Solmecke i Köln, Tyskland.